Helm regels blauwkenteken/snorscooter 2023

brett-jordan-kx3YZXhMn7o-unsplash-min

De nieuwe regels voor speed-pedelec en snorfiets helmen vanaf 2023 zijn alsvolgt:

Er veranderd niets, u moet alleen een helm op.

Wat is NTA 8776 goedkeuring?

De NTA 8776 is een keurmerk voor speed-pedelec en snorfietshelmen. Dit keurmerk geeft een aantal eisen weer waar de helm aan moet voldoen. Vanaf 2023 wordt er een minimum veiligheidsniveau gesteld aan helmen die in Nederland worden verkocht.

Voor helmen die goedgekeurd zijn met het NTA 8776 certificaat zijn de vereisten zo ver mogelijk verscherpt binnen de mogelijkheden van de huidige helmtechniek. Zo wordt er gezorgd voor een veilige helm die geschikt is voor fysieke inspanning, maar het gehoor van de drager niet mag beïnvloeden.

Wat houdt de NTA 8776 keuring in?

De NTA 8776 keuring houdt eigenlijk in dat de helm genoeg bescherming biedt om toegelaten te worden op de openbare weg voor speed-pedelec, bromfiets en snorfiets. Ook word gekeken of de helm voldoet aan een aantal eisen die worden beoordeeld worden aan de hand van een aantal testen, denk bijvoorbeeld aan het nabootsen van een aantal soorten crashes om de mate van impactbescherming te testen. Maar ook bijvoorbeeld het controleren van de kinband, of de grootte van de zichthoek als je de helm op hebt.

Goedgekeurde speed-pedelec snorfiets helmen herken je aan de NTA 8776:2016 markering. Bij een bromfietshelm staat er een E-keurnummer op het label op de kinband. Een goedgekeurde bromfietshelm is te herkennen aan een cirkel met de hoofdletter E erin. Achter de “E” vind je een cijfer, en elk cijfer staat voor een ander EU-land. Helmen die in Nederland zijn gekeurd krijgen het cijfer 4 (oftewel E4). Alle helmen die in de EU zijn goedgekeurd voldoen.

Photo 1 by Brett Jordan on Unsplash

Photo 2 by Lars de Vries

Gerelateerde berichten

Bekijk hier meer informatie over pepeparts

Over ons

Bekijk onze over ons pagina.

OVER ONS

Zelf scooter/bromfiets
producten maken?

Bekijk onze private label opties.

PRIVATE LABEL